Trener Wolfsburga Felix Magath je žestoko kritizirao svoje igrace nakon teškog poraza rezultatom 4:0 u utakmici protiv njegovog bivšeg kluba Schalkea u nedjelju.

Vukovi su u Gelsenkirchenu u potpunosti nadigrani, što je oznacilo kraj i dobrim predstavama koje su obilježile povratak u formu proteklih tjedana. Magath je odmah javno kritizirao one za koje smatra da nisu pružili dovoljno kako bi osigurali gostima željeni rezultat.

"Momcad nema pravo ovako loše igrati. Ne možemo tako lako predavati utakmice kao što smo to napravili ovdje. Prestali smo igrati nakon 0:1 i to nije u redu. Do sad smo u 2012. godini igrali gotovo iskljucivo domace utakmice i igrali smo dobro. Onda smo odigrali dobru utakmicu u Munchenu i svi smo se nadali kako ce drugi dio sezone biti potpuno drugaciji od prvog, ali danas smo bili isti kao i ranije." rekao je Magath.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

Magath je stoga zaprijetio svojim igracima posljedicama takvog pristupa, rekavši kako nitko ne može biti siguran u svoje mjesto u momcadi.

"Problem je u tome što smo se ponašali isto kao i u prvom dijelu sezone, a to postavlja pitanje kakvu ulogu igraju igraci koji imaju standardno mjesto u postavi. Moramo osigurati da igraci nauce preuzeti više odgovornosti za svoje akcije." dodao je Magath.

Sol na ranu dodao je i trener Schalkea Huub Stevens, koji je rekao: "Mi smo samo maksimalno iskoristili njihove pogreške."