Mladi njemacki reprezentativni vezni nogometaš Lars Bender produžio je ugovor s Bayerom, te je sada s klubom iz Leverkusena vezan sve do ljeta 2017. godine.

22-godišnji nogometaš je imao više od dvije godine važeceg prethodnog ugovora, ali je za svoje dobre igre nagraðen boljim uvjetima u novom ugovoru.

Generalni direktor Bayera Wolfgang Holzhauser ocekuje kako ce trener Robin Dutt u predstojecim sezonama graditi momcad oko ovog mladog veznjaka.

"Lars Bender je primjer profesionalca i veliki potencijal. On vec pruža vrhunske igre i iako je jako mlad postao je voða momcadi." rekao je Holzhauser za službenu stranicu kluba.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

Svoje zadovoljstvo produženjem suradnje izrazio je i Bender, rekavši: "Sretan sam i zadovoljan. Bayer Leverkusen je pravi klub za moju buducu karijeru."

Bender je u Bayer stigao iz Munchena 1860 u rujnu 2009. godine za 2,5 milijuna eura. Ove sezone je odigrao 25 bundesligaških utakmica, postigavši pri tome cetiri gola, a za njemacku reprezentaciju je odigrao cetiri utakmice.

Njegov brat blizanac Sven je nogometaš dortmundske Borussie i takoðer je clan njemacke reprezentacije.