Nogometaš Reala Cristiano Ronaldo kaže kako postaje umoran od stalnih usporedbi izmedju njega i Lionela Messjia, iako vjeruje kako njih dvojica tjeraju jedan drugoga da stalno napreduju i pomicu granice.

Otkako je Ronaldo 2009. godine stigao u Real traje njegova borba s Messijem u broju postignutih golova, a u upravo završenoj sezoni Portugalac je postigao 46 golova u 38 utakmica, dok je Messi u 37 utakmica postigao cak 50 golova.

Ronaldo smatra kako je besmisleno raspravljati o tome tko je bolji igrac, ali ga inspiriraju visoki standardi koje postavlja Argentinac.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

"Ponekad me umara, a vjerojatno i njega, to što nas stalno usporedjuju. Ne možete usporedjivati Ferrari i Porsche, jer su to razliciti motori. Ne možete ih usporedjivati. On radi najbolje stvari za Barcelonu, ja radim najbolje za Real Madrid, tako da kad se radi o broju postignutih golova... svi govore 'to je nevjerojatno'. Za mene i za njega je to sjajno, jer smo potukli svoje vlastite rekorde. Mislim da nekad guramo jedan drugoga prema naprijed i zbog toga je natjecanje tako uzbudljivo. Zbog toga su Real i Barcelona najbolje momcadi na svijetu, jer svi guraju jedni druge prema naprijed." rekao je Ronaldo za CNN World Sport.

"Moj vrhunac ovdje je osvajanje titule prvaka s Realom. Ovo je moj prvi naslov s Realom, stoga sam bio tako sretan, jer je to moj najljepši trenutak ovdje u Madridu, najvažniji trofej. Što se tice individualnih stvari, sjajno je to što sam postigao toliki broj golova, što sam srušio svoj rekord... osvojili smo 100 bodova u španjolskoj ligi, što je takodjer rekord. To je fenomenalno. Mislim da je teško imati bolju sezonu od ove. Za mene je ovo najteža liga na svijetu. Natjecati se s Barcelonom je, kao što svi znaju, jako teško, a mi smo ih pobijedili." dodao je Ronaldo.