Novi trener Barcelone Tito Vilanova je otkrio novinarima kako njegov prethodnik Pep Guardiola, u čijemu je stručnom stožeru radio, nikada ničim nije učinio da se on u tom razdoblju osjeća 'samo' njegovim pomoćnikom.


Guardiola je odlučio otiću s klupe Barcelone na kraju protekle sezone, kada mu je istekao ugovor, a nedugo nakon toga njegovim je nasljednikom imenovan Vilanova, koji se nada kako može nastaviti istim putem kao i on.

"Kad se radi o nogometnim pitanjima Pep i ja smo se slagali u 99,9% stvari. Nikad se nisam osjećao samo kao pomoćnik, jer sam sudjelovao u svemu. I ranije sam vodio momčad s klupe, ali ovog puta je drugačije. Ranije je Pep uvijek bio taj koji je stajao. Sada imamo drugačiju momčad i učinit ćemo sve da i dalje stvari idu pravim putem." rekao je Vilanova.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Vilanova je prokomentirao i tešku ozljedu Marca Muniese, koji će zbog ozljede prednjih križnih ligamenata desnog koljena vjerojatno propustiti cijelu sezonu.

"To je užasna vijest. To je upravo ono što smo željeli izbjeći u pripremnim utakmicama. Šteta, jer je igrao jako dobro i bio je u dobroj formi. Sada ga moramo ohrabriti. On je već jednom prošao kroz sličnu situaciju i to će mu pomoći. Uvijek je teško kad igrač zaradi ozbiljnu ozljedu." dodao je Vilanova.