Unatoč svim špekulacijama o tome kako više ne računa na njega i kako mu je preporučio da pronađe novi klub, trener madridskog Reala Jose Mourinho je za službenu klupsku internet stranicu rekao kako se nada da će Kaka ostati u klubu.


Tridesetogodišnji nogometaš, koji je 2009. godine za 65 milijuna eura stigao iz Milana, nikada se nije ustalio u momčadi Reala, a njegova se situacija nije promijenila ni nakon dolaska Josea Mourinha, pa su špekulacije o njegovom odlasku neizbježne. Posebno se u posljednje vrijeme govorilo u mogućem povratku u jedan od njegovih nekadašnjih klubova, Sao Paulo ili Milan.

Međutim, govoreći nakon visoke pobjede u prijateljskoj utakmici protiv LA Galaxya, Mourinho je rekao: "Što se mene tiče, s njim nema nikakvih problema. Pokušat ćemo izvući ono najbolje od njega. On je dobar igrač. Igrao je dobro prošle sezone i pomogao nam da dođemo do nekoliko pobjeda. Mi se nadamo kako će on ostati u klubu. Kao trener, bio bih sretan da ostane, jer je on ozbiljan i vrijedan, te doprinosi momčadi."

"U nekim utakmicama on je sjajan igrač koji ima kvalitetu i sposobnost pomoći nam. Ne trebamo slati nikakve poruke. Najvažnije je da on sam donese odluku o svojoj budućnosti koja je najbolja za njega." dodao je Mourinho.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


S druge strane, Mourinho je dao zeleno svjetlo za odlazak Nurija Sahina u Arsenal, iako se radi o igraču koji je stigao po njegovoj želji prije godinu dana.

23-godišnji turski reprezentativac je u Real stigao ozlijeđen i ponajviše zbog toga je imao jako malu minutažu prošle sezone, odigravši samo četiri prvenstvene utakmice.

Sahinu je već dano do znanja kako ni u sljedećoj sezoni ne bi imao ništa veću minutažu, pa bi, iako to nije idealan ishod za njega, ovog ljeta mogao završiti u Arsenalu, koji ga želi dovesti na jednogodišnju posudbu.

"Stvar je u tome da je on mlad igrač koji želi igrati svaku utakmicu. On želi igrati kako bi bio sretan. A u Realu u konkurenciji Xabi Alonsa, Samija Khedire, Lassane Diarre, Estebana Granera i Mesuta Özila, situacija nije laka. Jako je teško izboriti mjesto u Realu, jer su zahtjevi veliki. Imamo puno sjajnih igrača i kad nemate dobar start teško se kasnije uklopiti u momčad. Ako on ostane, to neće biti problem za mene, imat ću jedno rješenje više. Ostavljamo odluku njemu. Neka bude sretan. Neka odluči što želi. Ako odluči otići, pomoći ćemo mu. Ako odluči ostati, dat ćemo mu potporu i učiniti sve da ima uspješnu sezonu." dodao je Mourinho.