Milijun i pol ljudi tražilo je ovog tjedna na ulicama Barcelone potpunu neovisnost Katalonije od Španjolske, a ljubitelji nogometa su se zapitali da li bi ukoliko Katalonija postane samostalna država nogomet ostao bez svog ponajvećeg derbija, El Clasica.


Međutim, predsjednik Barcelone Sandro Rosell je uvjeren kako se na tom polju ništa značajno ne bi promijenilo, te bi Barcelona nastavila igrati u španjolskoj ligi, usporedivši to sa situacijom u Francuskoj, gdje Monaco igra u francuskom prvenstvu, iako dolazi iz neovisne države.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Ako Katalonija postane neovisna država, to neće ništa promijeniti. Mi bismo i dalje nastavili igrati u španjolskom prvenstvu, jednako kao što Monaco igra u Francuskoj, iako je Monaco neovisna država. Uvjeren sam u to." rekao je Rosell za katalonski list Sport.

Monaco, naravno, nije jedini takav primjer, budući da niz velških klubova igra u engleskim ligama, kao i obratno, Isti je slučaj sa sedam lihtenštajnskih klubova u švicarskim ligama, a i u Španjolskoj već postoji jedan takav slučaj, budući da je jedan klub iz Andore član španjolskog ligaškog sustava.