Argentinski reprezentativac i nogometaš Barcelone Lionel Messi kaže kako mu je važnije da ga ljudi zapamte po tome što je dobar prijatelj i suigrač, nego po tome što je najbolji nogometaš na svijetu. 25-godišnji Argentinac je do sada tri puta zaredom osvajao Zlatnu loptu, a glavni je favorit i u ovogodišnjem izboru, nakon što je prošle sezone u svim natjecanjima postigao 73 gola.


"Više volim osvajati momčadske trofeje nego dobivati osobne nagrade ili postići više golova nego bilo tko drugi. Više brinem o tome da budem dobra osoba, nego najbolji nogometaš na svijetu. Kad sve ovo završi, što vam ostaje? Kada odem u mirovinu, nadam se da će me pamtiti kao pristojnog momka. Volim postizati golove, ali isto tako volim imati prijatelje među ljudima s kojima sam igrao." rekao je Messi u razgovoru za španjolski list El Pais.

Messi sljedećeg mjeseca očekuje rođenje svog prvog djeteta, dječaka kojemu će nadjenuti ime Thiago, ali čini se kako mu to ne odvlači koncentraciju s terena. Do sada je u svim natjecanjima ove sezone postiao deset golova, pod vodstvom nekadašnjeg Guardiolinog pomoćnika Tita Vilanove. Iako do ovog ljeta gotovo nepoznat, Vilanova za sada odrađuje dobar posao, a njegovim izborom za trenera Barcelone zadovoljan je i Messi, s kojim je Vilanova surađivao još u omladinskoj školi.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Bio sam zadovoljan kad sam čuo vijest da će Tito naslijediti Pepa. Poznajem ga još otkako sam bio dijete. Tito je prva osoba koja je imala povjerenja u mene, jer sam u to vrijeme bio rezerva ili nisam nikako bio u momčadi, a on je bio taj koji me je promovirao u startera u toj kategoriji do 16 godina. Poznajem ga jako dobro. On je otvoren, uvijek vam u lice kaže ono što misli bez ikakvih problema i to mi se sviđa." dodao je Messi.

Barcelona u nedjelju ponovno igra sa svojim najvećim rivalom Realom. Momčad Josea Mourinha stiže na Nou Camp s osam bodova zaostatka, ali i sa pobjedom u superkupu u kolovozu.

"Pobijediti Real je najljepši osjećaj, zbog važnosti koju te utakmice nose sa sobom. Momčad Reala vas može 'ubiti' sa svojim kontranapadima. Oni imaju vrlo brze napadače, a prijenos lopte od obrane do napada traje samo pet sekundi i to je gol. Oni ne moraju igrati dobro kako bi zabili tri gola protiv vas. Ja sam sretan što dobro poznajem Gonzala Higuaina i Angela Di Mariu. Higuaina nema nigdje u igri, ali dodirne loptu dva puta i postigne dva gola. Real postiže golove iz ničega." zaključio je Messi.