Trener madridskog Reala Jose Mourinho u nekoliko je navrata rekao kako se u budućnosti želi vratiti u engleski nogomet, a iako su ga često novinari najavljivali kao mogućeg nasljednika Alexa Fergusona na klupi Manchester Uniteda, on kaže kako to nije njegova želja.


Portugalca se povezuje i s Manchester Cityem, kao i s mogućim povratkom na klupu Chelsea, no on kaže kako je više nego sretan u Realu - za sada.

"Ne razmišljam o tome da bih jednom mogao naslijediti Fergusona u Manchester Unitedu, posebno jer imam četverogodišnji ugovor s Realom. Taj ugovor sam potpisao jer želim provesti ovaj period svoje karijere u Realu i ne razmišljam o drugom klubu. Samo želim reći otvoreno da će, nakon Reala, sljedeći korak u mojoj karijeri biti povratak u Englesku, ali ne znam kad će se to dogoditi. Sada sam sretan zbog toga što sam trener najboljeg kluba na svijetu." rekao je Mourinho za CNN.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


O Fergusonu je dodao: "Nazvao sam ga šefom, jer je on šef među trenerima i nadam se da će, kad se jednom vratim u Englesku, on još uvijek biti menadžer Manchester Uniteda."

Ferguson je napunio 70 godina, ali malo toga sugerira da bi uskoro mogao otići u mirovinu. 49-godišnji Mourinho, iako frustriran stresom koji donosi posao trenera, kaže kako i on namjerava ostati na klupi barem koliko i Ferguson.

"Jednog dana kad moja karijera završi, nadam se da ću i dalje imati nekoliko godina za živjeti kao normalna osoba. Želim završiti svoju karijeru sa 70 ili 75 godina." dodao je Mourinho.