Atletico Madrid neće prodati kolumbijskog reprezentativca Falcaa u zimskom prijelaznom roku, ali prema riječima predsjednika kluba Gila Marina to bi se moglo dogoditi po završetku sezone, ukoliko neki klub bude spreman napuniti njihovu blagajnu.


Kolumbijac je jedan od najtraženijih napadača u europskom nogometu, a vjeruje se kako su za njega najviše zainteresirani Manchester City i Chelsea, koji imaju dovoljnu financijsku moć ostvariti takav transfer.

Falcao u ugovoru ima odštetu od 60 milijuna eura i to je novac za koji bi ga Atletico bio spreman prodati, s obzirom da bi im to značajno olakšalo financijsku situaciju.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"60 milijuna eura bi riješilo sve ekonomske probleme Atletica. Ipak, mogu sa sigurnošću reći kako će on ostati s nama do kraja sezone. Ne samo da će ostati on, nego i svi igrači za koje trener bude želio da ostanu. Borit ćemo se da ostvarimo čudo, što i radimo sa onim što imamo na raspolaganju. U Europi ima barem 50 klubova s većim prihodima od nas. Ako bismo prodali Falcaa za 60 milijuna eura, to bi pokrilo sve naše dugove." rekao je Marin za COPE radio.

Španjolski mediji tvrde kako bi i u madridskom Realu rado vidjeli Kolumbijca u svojim redovima, ali Marin sumnja da je takav transfer moguć.

"Ako se Atletico ne kvalificira u Ligu prvaka sljedeće sezone ili ne mogne ispuniti njegove zahtjeve za plaću, onda mislim da ga ni Real ne bi mogao sebi priuštiti. Mi moramo raditi nemoguće stvari i preuzimati rizike kako bi navijači imali momčad kakvu žele. To je teško održavati." dodao je Marin.