Tek nakon što je konačno odigran jedan španjolski El Clasico koji iza sebe nije ostavio 'repove' i nije izazvao puno kontroverzi, obrambeni nogometaš Barcelone Pique pobrinuo se svojom izjavom da ponovno uzburka strasti između tabora dva najveća španjolska kluba.


Dvadesetpetogodišnji španjolski reprezentativac je zbog ozljede propustio nedjeljni remi protiv Reala, ali nije propustio priliku oživjeti svoj osobni verbalni sukob s trenerom Reala Joseom Mourinhom.

"Jasno je da kod Mourinha nema više te iste tenzije prema Barceloni kakvu je imao prošle sezone. Mourinho je shvatio da nema potrebe tražiti probleme u Barceloni, jer ih tu neće naći. Sada se čini kako ih traži u vlastitoj kući." rekao je Pique.

Iako Barcelona ima velikih osam bodova prednosti ispred Reala, Pique kaže kako je utrka za prvaka daleko od gotove, s obzirom na ranu fazu sezone.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Istina je da očekujemo jako dobru sezonu, s puno izazova i emocija. Liga još nije osvojena, to je istina, ali nitko nije očekivao da će početi ovako dobro. Ne zaboravite da smo u mojoj prvoj sezoni ovdje imali 12 bodova prednosti, ali smo morali pobijediti na Bernabeu kako bismo osvojili ligu."

Bivši nogometaš Manchester Uniteda je također pohvalio novog trenera Tita Vilanovu, koji je dobio težak zadatak naslijediti Josepa Guardiolu.

"On je osvojio svlačionicu. On ima ono nešto posebno i svi očekujemo kako su pred nama sjajne godine pod njegovim vodstvom."

Probleme Tita Vilanove sa sastavljanjem obrane trebao bi olakšati Piqueov povratak na teren, a on o tome kaže: "Ozljeda je sada prošlost i bit ću spreman za utakmicu protiv Deportiva."