Portugalski trener na klupi madridskog Reala Jose Mourinho dao je podršku svom igraču i sunarodnjaku Cristianu Ronaldu u utrci za Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg nogometaša na svijetu, rekavši kako bi bio zločin kad bi ta nagrada ove godine pripala nekome drugom.


Mourinho je nakon nedavnog El Clasica izjavio kako su Ronaldo i Lionel Messi 'igrači s drugog planeta', ali čini se kako je u međuvremenu pronašao zemaljski rodni list za Argentinca, pa sada tvrdi kako je 'izvanzemaljac' samo 27-godišnji portugalski reprezentativac.

"To bi bio zločin ako Cristiano ne bi dobio Zlatnu loptu. Ako je Messi najbolji igrač na planeti, to je samo zato što je Cristiano Ronaldo s neke druge planete. On nije rođen na Madeiri, nego na Marsu. On nije s planete Zemlje. Zato je on najbolji igrač u svemiru. Ako Cristiano ne dobije nagradu ove godine, razlog tome može biti samo slika koja je u javnosti stvorena o njemu. On se ne prodaje dobro i nije uvijek 'dobar dečko'." dodao je Mourinho, i na taj način okrznuvši Messija, koji je prije nekoliko dana izjavio kako mu je najvažnije da ga ljudi vide kao dobrog čovjeka, a tek onda kao dobrog igrača.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Mourinho je dodao i kako se Ronaldu puno teže istaknuti zbog činjenice da ne igra niz godina s istim suigračima, kao što je to slučaj s Messijem.

"Stvari su za Cristiana puno teže nego za Messija. Messi je odrastao sa svojim trenutnim suigračima. Cristiano je, s druge strane, ovdje došao iz Engleske i stigao je u momčad koja se mučila. On se morao razvijati u momčadi koja još nije bila dovršen posao." dodao je Mourinho.