Kako tvrdi engleski Daily Telegraph, španjolski reprezentativac David De Gea nije previše sretan u redovima Manchester Uniteda, te je spreman na mogući transfer u redove madridskog Reala, gdje ga vide kao dugoročnog nasljednika Ikera Casillasa.


De Gea, koji je na ljeto 2011. godine u United za oko 20 milijuna eura stigao iz madridskog Atletica, bi večeras trebao zauzeti mjesto među vratnicama u utakmici Lige prvaka protiv Brage, no još uvijek nije čvrsto zauzeo mjesto prvog vratara u tom klubu, nakon neugodnog susreta s čvrstim engleskim nogometom, gdje mu poseban problem predstavljaju istrčavanja na ubačene lopte, u kojima ga često bez problema ometu protivnički napadači ili stoperi.

21-godišnji De Gea je u Manchester United stigao kao dugoročno rješenje za nasljednika Edwina van der Saara, na kojega podsjeća i figurom, ali za sada se nije uspio nametnuti kao takav, pa često utakmice gleda i s klupe za pričuve, dok je na golu Anders Lindegaard, koji je u klub doveden kako bi bio rezervni vratar.

Iako su i Alex Ferguson i Unitedov trener vratara Eric Steele i dalje uvjereni kako je De Gea pravo dugoročno rješenje za taj klub, u Realu su svjesni kako se on muči s prilagodbom na život u Manchesteru i engleskoj Premier ligi.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


De Geina djevojka, španjolska pop-zvijezda Edurne Garcia Almagro, i dalje živi na relaciji Madrid - Manchester, što je također jedan od argumenata na strani madridskog kluba, koji bi ga rado vratio u njegov rodni grad.

Neki španjolski mediji također tvrde kako je igračev menadžer Jorge Mendes, koji zastupa i Josea Mourinha, portugalskom treneru već rekao kako se De Gea želi vratiti u Španjolsku, gdje ovog mladog vratara još uvijek izuzetno cijene, unatoč nešto težem startu u engleskom nogometu.

De Geu se već smatra dugoročnim nasljednikom Casillasa na mjestu španjolske reprezentacije, pa nema razloga da to ne bude slučaj i u Realu, ukoliko on doista pokaže želju u drese gradskog rivala kluba u čijim je redovima započeo karijeru.