Portugalski reprezentativac Cristiano Ronaldo je priznao kako je o njemu stvorena loša slika u javnosti, ali se ipak nada kako to neće utjecati na ovogodišnju utrku za osvajanje nagrade Zlatna lopta za najboljeg nogometaša na svijetu.


Nogometaš madridskog Reala je jedan od 23 igrača koji se nalaze u utrci za nagradu koju zajednički dodjeljuju FIFA i France Football, ali je prema mišljenju većine ljubitelja nogometa glavni kandidat, uz prošlogodišnjeg osvajača Lionela Messija.

Ronaldo je protekle dvije godine u ovom izboru završavao kao drugi iza Argentinca, nakon što je 2008. godine osvojio ovu nagradu.

Dobitnika određuju kapetani i izbornici svih svjetskih reprezentacija, kao i panel sportskih novinara koji prate nogomet, a Ronaldo je uvjeren kako ove godine ima jake argumente na svojoj strani, iako priznaje da bi mu loš imidž mogao ugroziti šanse.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Na pitanje novinara CNN World Sporta o tome da li mu je to predstavljalo problem u prošlosti, Ronaldo je rekao: "Ne želim se tužakati zbog toga, ali nekad mislim da je tako. Zašto? To je pitanje na koje nikad neću moći dati 100% točan odgovor, jer doista ne znam."

"Možda se mogu složiti da imam loš imidž na terenu, jer sam previše ozbiljan, ali ako biste me doista upoznali, ako biste mi bili prijatelj, ako bih vas pustio u svoju kuću, ako biste proveli dan sa mnom, znali biste da ja jednostavno mrzim gubiti. Volio bih sjesti i porazgovarati s ljudima koji me zovu arogantnim kako bih vidio zbog čega misle da sam arogantan, jer mislim da moraju sjesti sa mnom kako bi vidjeli tko je pravi Cristiano."

"Zlatna lopta mi puno znači. Volio bih sve staviti na vagu i usporediti što su ostali konkurenti napravili u proteklih godinu dana. Ako uspoređujete mene i Lea - tko je osvojio više trofeja? Tko je igrao bolje? Tko je osvojio najvažnije trofeje? Stoga, ne mogu reći da zaslužujem osvojiti Zlatnu loptu, ali mislim da sam u dobroj situaciji." rekao je Ronaldo.