Predsjednik Athletic Bilbaa Josu Urrutia je poručio svim zainteresiranim klubovima kako se ne trebaju nadati da će u siječanjskom prijelaznom roku biti u mogućnosti u svoje redove dovesti Fernanda Llorentea, budući da ga taj klub nema namjeru prodavati.


Španjolski reprezentativac se od ljeta, kada je odbio potpisati novi ugovor, povezuje s različitim klubovima širom Europe, ali i s madridskim Realom, koji je Athleticov sljedeći protivnik u španjolskom prvenstvu.

Špekulacije oko odlaska je izazvala i činjenica da je Llorente izgubio mjesto u početnoj postavi trenera Marcela Bielse, iako momčad ostvaruje lošije rezultate nego prošle sezone. Međutim, Urrutia tvrdi kako klub nema namjeru prodati Llorentea, dok otkriva kako ni pregovori oko novog ugovora s braničem Fernandom Amorebietom za sada ne idu glatko.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Neće biti nikakvih odlazaka u zimskom prijelaznom roku. Momčad je puno kompetitivnija s Aritzom Adurizom i Llorenteom u napadu. Nema nikakvog napretka što se tiče pregovora s Amorebiettom, ali uskoro očekujemo pozitivan odgovor od njegovih zastupnika. Znamo da igrač želi produžiti ugovor." rekao je Urrutia.

Prošlosezonski finalist Lige prvaka ove se sezone muči i na domaćem i na međunarodnom planu, ali Urrutia je optimističan pred subotnji dvoboj protiv madridskog Reala.

"U ovo vrijeme prošle godine smo imali isti broj osvojenih bodova u ligi. Momčad se morala nositi s puno poteškoća, ali i dalje imamo veliku strast. Real je favorit, ali nikad ne znate kako se utakmica može razviti." dodao je Urrutia.