Iako je s jučerašnjom pobjedom protiv Athletic Bilbaa njegova momčad dodatno popravila svoj rekordni niz na početku sezone, trener Barcelone Tito Vilanova je i dalje s obje noge čvrsto na zemlji, te vjeruje kako će teško neki trener ponoviti sve ono što je napravio njegov prethodnik Pep Guardiola.


Katalonci su pobjedom rezultatom 5:1 stigli do 40 osvojenih bodova od 42 moguća u prvih četrnaest kola ove sezone, dok je Lionel Messi postigao svoj 83. i 84. gol u ovoj kalendarskoj godini i tako došao na korak do rušenja golgeterskog rekorda Gerda Müllera, koji je u jednoj godini postigao 85 golova.

"Jako sam sretan što smo osigurali ovaj rekord, ali još sam više sretan zbog izvedbe igrača, zbog načina na koji su odigrali utakmicu." rekao je Vilanova, čija je momčad jedina dva boda ove sezone propustila osvojiti u velikom derbiju protiv madridskog Reala.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Lijepo je ostvariti sve ove pobjede. Sretni smo zbog toga, ali još smo više ponosniji zbog toga što smo danas i kod rezultata 5:1 nastavili pritiskati, dati još golova. Ako nastavimo biti ovako jaki, siguran sam da ćemo pobijediti još puno utakmica i sigurno je kako ćemo se nastaviti boriti za naslove. Athletic igra na potpuno drugačiji način u odnosu na druge momčadi. Oni su momčad koju je jako teško pobijediti, iako je rezultat na kraju visok, to nije bila laka utakmica. Naravno da ima stvari koje možemo popraviti u našoj igri, ali najvažnije je da želimo pobjeđivati i da možemo naporno raditi za to. Jasno je da možemo i izgubiti, ali naporan rad to čini puno težim."

Vilanova je ovog ljeta naslijedio Guardiolu, koji je u četiri godine provedene na klupi katalonskog kluba osvojio četrnaest trofeja, te stoga smatra kako bi bilo prerano njegovo razdoblje uspoređivati s Guardiolinim.

"Te četiri godine su neponovljive prema svemu što je napravljeno, prema broju osvojenih naslova, i prema evoluciji sustava igre. Osjećam se jako ponosnim. Od tada je prošlo jako malo vremena. Procjene treba raditi kasnije." dodao je Vilanova.