Španjolski list El Mundo Deportivo prenio je danas vijest po kojoj je Lionel Messi za vrijeme nedavnih pregovora oko potpisivanja novog ugovora s Barcelonom od jednog ruskog kluba, koji je Barceloni bio spreman platiti odštetu od 250 milijuna eura, dobio i odbio ponudu po kojoj bi zarađivao 30 milijuna eura po sezoni.


Prema uvjetima ugovora koji Argentinac ima s Barcelonom, katalonski klub je bio obvezan prihvatiti ponudu u vrijednosti od 250 milijuna eura da je Argentinac pristao na transfer, no on je to glatko odbio, što je potvrdio i njegov otac Jorge.

Jorge Messi, koji je ujedno i menadžer svom sinu, kaže kako njegov sin Lionel nije bio spreman niti razmisliti o toj ponudi, zbog puno razloga, uključujući i jezine barijere, te vremenske uvjete.

18. prosinca objavljeno je kako je Messi produžio svoju vjernost Barceloni, potpisavši novi ugovor do 2018. godine.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Iako nije navedeno koji je klub bio spreman više nego udvostručiti dosadašnji rekordni transfer, vjeruje se kako se radi o Anjiu iz Makhachkale, koji je 2011. godine doveo bivšeg napadača Barcelone Samuela Eto'oa i učinio ga najbolje plaćenim nogometašem na svijetu s godišnjom plaćom od 20 milijuna eura.

Messiju novca svakako ne nedostaje ni u Barceloni, gdje godišnje zarađuje preko 30 milijuna eura, od čega preko polovine dolazi od sponzorskih i ostalih ugovora, dok mu Barcelona godišnje plaća iznos od oko 16 milijuna eura.

Pravila španjolskog nogometa nalažu da svaki igrač u svom ugovoru mora imati točno definiranu odštetnu klauzulu na koju klub mora pristati, a najveća je ona u ugovoru Realovog Cristiana Ronalda, koja iznosi astronomskih milijardu eura.