Vezni nogometaš madridskog Reala i španjolske reprezentacije Xabi Alonso izjavio je kako očekuje da će hrvatski reprezentativac Luka Modrić biti pravi hit u klubu sa Santiago Bernabeu stadiona jednom kad se u potpunosti navikne na novu sredinu.


Modrić je prošlog ljeta za nešto manje od 40 milijuna eura iz Tottenhama nakon duge trakavice preselio u Real, ali prvi dio sezone nije bio posebno uspješan, a i sam je priznao kako mu treba vremena da se privikne na igru u tako velikom klubu.

Posljednjih su se dana pojavile čak i špekulacije o njegovom mogućem povratku u Englesku, u redove Manchester Uniteda, Manchester Citya ili Chelsea, no jasno je kako madridski klub neće nakon samo nekoliko mjeseci odustati od igrača na čije su dovođenje potrošili puno energije i novca.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Alonso, koji je u Real stigao 2009. godine, nakon pet godina u engleskoj Premier ligi u redovima Liverpoola, vjeruje kako Modriću treba samo dati vremena da se privikne na novu sredinu.

"Ne mislim da se radi o pritisku. On igra na poziciji na kojoj imamo nekoliko igrača i još uvijek se prilagođava na novi klub i novu ligu. I meni je trebalo neko vrijeme da se prilagodim nakon povratka u La Ligu. Ali, on se već dosta dobro integrirao u momčad. On je fantastičan momak i sjajan igrač. Ne sumnjam da će on postati vrlo važan igrač za Real." rekao je Alonso.