Vezni nogometaš Barcelone Xavi Hernandez potpisao je novi ugovor s tim klubom do ljeta 2016. godine, što znači da će karijeru vjerojatno i okončati u tom klubu, s obzirom da će po isteku novog ugovora imati 36 godina.


Prije Xavija novi ugovor s Barcelonom potpisao je prošlog tjedna i kapetan momčadi Carles Puyol, dok je produženje još prošlog mjeseca dogovorio Lionel Messi, koji će uskoro ugovor s Kataloncima produžiti do ljeta 2018. godine.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Xavi, koji je prošlog tjedna napunio 33 godine, je karijeru započeo u Barceloni i bio je važan dio momčadi koja je u proteklih nekoliko godina napravila niz uspjeha, uključujući šest osvojenih naslova prvaka Španjolske, tri naslova prvaka Europe, dva naslova svjetskog klupskog prvaka, te dva naslova osvajača Kupa Kralja.

Inače, španjolski reprezentativac je ove sezone najuspješniji dodavač u svih pet najjačih europskih liga. Pokušao je napraviti 2186 dodavanja, od čega ih je uspješno kompletirao 94%, a ni u jednoj utakmici ove sezone taj postotak nije bio manji od 88%. Sudjelovao je u 14% golova Barcelone ove sezone, s pet golova i pet asistencija. Preciznost njegovog udarca je 55%, a 25% od tih udaraca koji idu u okvir gola i završe u mreži. Unatoč relativno sitnoj građi, ove je sezone dobio 77% duela.