Dopredsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu je izjavio kako taj klub nema namjeru po završetku sezone prodati vratara Victora Valdesa, unatoč činjenici da on ne želi produžiti važeći ugovor, koji mu istječe na ljeto 2014. godine.


Valdes je u siječnju odbacio ponudu za produženjem ugovora, što je privuklo pozornost nekih drugih europskih klubova, među kojima se često špekulira s imenima Arsenala, Liverpoola i Paris Saint-Germaina, međutim, Bartomeu je otkrio kako Barcelona ne želi već ovog ljeta ostati bez svog iskusnog dugogodišnjeg vratara, a ukoliko se on predomisli, spremni su mu ponovno ponuditi i produženje suradnje.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Razgovarali smo s Valdesom kako bismo mu vrlo jasno dali do znanja da su mu vrata ostanka u klubu i dalje otvorena. Zbog toga što su nam rezultati važniji od zarade, radije bismo zadržali Valdesa do kraja sljedeće sezone nego ga prodali ovog ljeta. Nemamo nikakav rok za rješavanje tog pitanja. Jedna opcija je da on odradi ugovor do kraja i u tom slučaju nećemo ovog ljeta kupovati novog vratara." rekao je Bartomeu za Catalunya Radio.

Bartomeu je priznao i kako je Barcelona zainteresirana za dovođenje u svoje redove brazilske zvijezde Neymara, o čemu se već odavno špekulira.

"Odabrali smo objaviti kako smo zainteresirani za Neymara kako bi nogometni svijet znao da Barcelona želi tog igrača." dodao je Bartomeu.