Španjolski nogometni savez započeo je istragu oko mogućeg slučaja namještanja rezultata prilikom pobjede Deportiva rezultatom 4:0 na gostovanju kod Levantea proteklog mjeseca.


Deportivo, koji je trenutno pod vodstvom stečajnog upravitelja, je dugo bio prikovan za dno ljestvice, a onda je uslijedio niz sjajnih rezultata koji su pobjegli iz zone ispadanja i sada su jedan bod iznad nje.

Na gradskom stadionu u Valenciji 13. travnja su upisali uvjerljivu pobjedu, a u prvom su poluvremenu postigli tri gola. Na poluvremenu je vezni nogometaš Levantea Javier Barkero optužio suigrače kako ne pokušavaju ništa napraviti, što je izazvalo sukog u domaćoj svlačionici.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Zatražio sam oprost od svih, a posebno od četvorice svojih kolega koje sam nepravedno optužio. Nisam bio u pravu. Optužio sam ih za nešto što se nije dogodilo i želim to jasno dati do znanja." izjavio je Barkero nakon što je cijeli slučaj izbio na svjetlo javnosti.

Namještanje utakmica je u Španjolskoj kazneno djelo i osim sportskih sankcija, poput izbacivanja kluba iz službenih natjecanja, može dovesti i do zatvorskih kazni za odgovorne.