Napadač i kapetan Valencie Roberto Soldado kaže kako želi i sljedeće sezone ostati u redovima tog španjolskog prvoligaša, ali strahuje da bi ipak mogao biti prodan zbog želje uprave kluba da pokrije dio svojih velikih financijskih dugova.


Soldado je predmet brojnih špekulacija oko mogućeg transfera u većem dijelu protekle dvije sezone, kao posljedica velikog broja postignutih golova u dresu Valencie. Međutim, nakon što je istaknuo kako želi ostati u Valenciji, 27-godišnji napadač je otkrio svoju zabrinutost zbog financijske situacije u klubu.

"Moja budućnost? Ja sam potpisao novi ugovor prošle godine i moja namjera je ostati što je dulje moguće u Valenciji, iako je neizvjesno hoće li klubu trebati novac i hoće li tražiti prodaju." rekao je Soldado.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Nadolazeći predsjednički izbori, zakazani za 4. lipnja, doveli su pod znak pitanja i budućnost trenera Ernesta Valverdea. 49-godišnji trener je u prosincu na klupi zamijenio Mauricia Pellegrina potpisavši ugovor do kraja sezone, a eventualni razgovori oko produljenja suradnje neće početi dok ne budu poznata imena ljudi u novoj upravi kluba.

"Mi smo zadovoljni trenovim radom. Rezultati su tu i nadamo se kako će sportski projekt što prije biti usvojen kako bismo bili mirni." dodao je Soldado.

Valencia trenutno drži peto mjesto na ljestvici Primera lige, a četiri kola prije kraja sezone za četvrtoplasiranim Real Sociedadom zaostaju dva boda.