Predsjednik madridskog Reala Florentino Perez i službeno je bivšeg nogometaša tog kluba Zinedinea Zidanea imenovao sportskim direktorom, te će bivši francuski reprezentativac biti zadužen za razvijanje sportskog projekta ovog kluba.


Zidane je bio jedan od Galacticosa koje je Florentino Perez za svog prvog mandata na mjestu predsjednika Reala doveo u klub 2001. godine za tada rekordnu odštetu, a tijekom pet godina na Bernabeu odigrao je 155 utakmica i postigao 38 golova u dresu kraljevskog kluba.

Francuz će imati ključnu ulogu u određivanju nasljednika Josea Mourinha na trenerskoj klupi, a Perez očekuje da upravo on bude taj koji će u budućnosti preuzeti i trenersku ulogu.

"Još ne znamo tko će biti trener, ali želimo da ovaj sportski projekt predvodi Zidane. Nisam mislio da će Zidane htjeti biti trener, ali u proteklih par godina je odlučio da hoće. Želio bih da osoba poput njega, njegove vrijednosti i njegovog znanja, bude trener jednog dana. Za sada, kad izaberemo trenera, on će zajedno sa Zidaneom analizirati momčad i pokušati je kvalitetno pojačati. Želimo se vratiti na vrh. Želimo biti najbolji u Španjolskoj i najbolji na svijetu." rekao je Perez za radio postaju Cadena SER.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Perez je odlučan i u namjeri da u klubu zadrži prvu zvijezdu Cristiana Ronalda, koji iza sebe ima sjajnu sezonu na individualnom planu, s obzirom da je postigao 34 gola u isto toliko odigranih ligaških utakmica. Dvadesetosmogodišnjem Portugalcu će vjerojatno biti ponuđen novi, bogatiji ugovor, kako bi zaboravio na pozive iz Paris Saint-Germaina i Manchester Uniteda.

"Cristiano je prošlog ljeta rekao kako je tužan, a ja sam mu rekao da ćemo dati sve od sebe da ga učinimo sretnim, jer je on za nas najbolji igrač na svijetu. Mislim da je Cristiano najbolji na svijetu i želimo oko njega graditi buduću momčad Reala, a volio bih i da Cristiano postane najbolje plaćeni igrač na svijetu." dodao je Perez.