Glasine o mogućem odlasku španjolskog reprezentativca Cesca Fabregasa iz Barcelone i njegovom povratku u englesku Premier ligu daleko su od istine, tvrdi poznati britanski novinar i ekspert za španjolski nogomet, Guillem Balague.


Bivši kapetan Arsenala je navodno na meti Manchester Uniteda i Manchester Citya, kao i svog bivšeg kluba, ali ukoliko on i bude napuštao Barcelonu, malo je vjerojatno da će se to dogoditi u sljedećih godinu dana.

Neki su mediji otišli tako daleko da su čak ustvrdili kako su Manchester United i Barcelona započeli pregovore oko mogućeg transfera, ali to je daleko od istine.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Balague je za Sky Sports izjavio: "On je iznenađen činjenicom da su se glasine o njemu toliko proširile u Engleskoj. Iz kluba su mi večeras definitivno potvrdili kako ga uopće nemaju namjeru prodavati. Njegova odštetna klauzula, u slučaju da je netko zainteresiran, iznosi 200 milijuna eura, što je malo preskupo. U svakom slučaju, to je prepreka za one koji bi ga pokušali odvesti."

"Ako se bilo što dogodi, to će biti u budućnosti, možda sljedeće godine, tko zna, ali ono što se čini sigurno jeste da su i klub i igrač odlučili da će on ostati u Barceloni još najmanje jednu sezonu." dodao je Balague.