Vratar Barcelone Victor Valdes je izjavio kako svoj ugovor s katalonskim klubom, koji istječe na ljeto sljedeće godine, želi odraditi do kraja, a tek onda potražiti novi izazov u karijeri u nekoj novoj ligi.


Tridesetjednogodišnji vratar, koji je već dvanaest godina član prve momčadi Barcelone, čiji je dres oblačio preko 500 puta, ranije je ove sezone najavio kako neće produljiti ugovor, te se želi iskušati u nekoj drugoj ligi osim španjolske.

U posljednje vrijeme spominjala se mogućnost njegovog odlaska u Monaco, koji nakon osiguranog povratka u prvu ligu gradi snažnu momčad, no iz tog su kluba objavili kako nisu zainteresirani za Valdesa.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Smatram da će moj ciklus kao igrača Barcelone doći do kraja kad i istekne trenutni ugovor 2014. godine. Mislim da je najava osamnaest mjeseci prije tog roka dala dovoljno vremena i klubu i meni za pripremu na promjenu. U siječnju sam rekao kako se vidim u nekoj drugoj ligi, upoznavanju nečeg novoga i novom izvoru motivacije."

"Kad ste vratar morate nositi veliki teret i ja to osjećam od rane mladosti. To je pozicija koja nosi veliku odgovornost, puno pritiska, a zahtjevi koje ja postavljam pred sebe kako bih pomogao Barci da pobjeđuje su veliki teret da bih nastavio." rekao je Valdes.