Obrambeni nogometaš Barcelone Gerard Pique je poručio svom suigraču, mladom španjolskom reprezentativcu Thiagu Alcantari, kako bi mu bilo pametnije ostati u redovima katalonskog kluba, nego već sada tražiti nastavak karijere u inozemstvu.


Thiagova vrijednost je dodatno porasla nakon sjajnog nastupa na U21 Europskom prvenstvu, posebno nakon što je u jučerašnjem finalu protiv Italije zabio hat-trick, a već ga se neko vrijeme povezuje s mogućnosti transfera u redove engleskog prvaka Manchester Uniteda.

Thiago je i prošle sezone bio u sjeni starijih i iskusnijih španjolskih reprezentativaca Andresa Inieste i Xavija Hernandeza, pa je započeo samo petnaest prvenstvenih utakmica, a teško je za očekivati da će se to značajno promijeniti i u predstojećoj sezoni, jer su i Iniesta i Xavi još uvijek u godinama kad mogu davati svoj maksimum.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


U Barceloni se ipak nadaju kako će Thiago ostati i napredovati uz spomenuti dvojac. Jedan od onih koji mogu iz vlastitog iskustva dati savjet Thiagu je upravo Pique, koji je kao tinejdžer iz Barcelonine škole preselio u Manchester United, da bi se par godina kasnije ipak vratio u svoj matični klub.

"Postoji mogućnost da Thiago ode, ali moramo ga uvjeriti da je najbolje mjesto za njega Barcelona. Igrači na njegovoj poziciji, poput Xavija, su bili strpljivi i na kraju su obilježili jednu nogometnu eru." rekao je Pique za radio postaju Onda Cero.