Belgijski reprezentativni vratar Thibaut Courtois, inače član londonskog Chelsea, i sljedeću će sezonu provesti na posudbi u redovima madridskog Atletica, čiji je gol branio i u prethodne dvije sezone.


Dvadesetjednogodišnji vratar je na ljeto 2011. godine stigao u Chelsea, ali za taj klub nije ubilježio još niti jedan nastup, budući da je odmah proslijeđen na posudbu u Atletico, koji je tada tražio kratkoročnu zamjenu za Davida De Geu. Međutim, kako je mladi Belgijanac od prvog dana počeo pružati sjajne predstave, u madridskom klubu se nisu previše žurili s pronalaskom dugoročnog rješenja za poziciju vratara, a s druge strane Petr Cech je i dalje neprikosnoven u Chelseau, te je nastavak posudbe odluka koja svim stranama ide u prilog.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Courtois je u dvije sezone za Atletico odigrao 96 utakmica u svim natjecanjima, osvojivši pri tome Kup Kralja, Europa ligu i Europski Superkup.

"Jako sam sretan jer sam ovo i želio. Uvijek sam govorio kako želim nastaviti igrati za Atletico i sljedeće sezone i biti dio tako važnog natjecanja kakvo je Liga prvaka, nakon što smo se kvalificirali u nju na tako sjajan način." rekao je Courtois.