Madridski Real je danas službeno potvrdio kako je njihov novi trener Talijan Carlo Ancelotti, a u isto vrijeme njegov dosadašnji klub Paris Saint-Germain je za njegovog nasljednika imenovao bivšeg francuskog izbornika Laurenta Blanca.


Pedesetčetverogodišnji talijanski trener se odavno navodi kao glavni kandidat za nasljednika Josea Mourinha na klupi kraljevskog kluba, dok je s klupom Paris Saint-Germaina u posljednjih nekoliko tjedana povezivan veliki broj trenera.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Iz Reala nisu objavili duljinu potpisanog ugovora s Ancelottijem, niti je naveden eventualni iznos odštete koji je isplaćen PSG-u, ali je objavljeno sljedeće: "Carlo Michelangelo Ancelotti će biti trener Real Madrida sljedeće sezone. Talijan je imao uspjeha u svakoj zemlji gdje je radio i stiže u španjolski glavni grad nakon što je proglašen trenerom godine u Francuskoj."

Španjolski mediji navode kako je Real francuskom prvaku za pedesetčetverogodišnjeg Talijana morao isplatiti četiri milijuna eura odštete, a s Ancelottijem je potpisan ugovor na dvije godine. Laurent Blanc je s Paris Saint-Germainom dogovorio dvogodišnju suradnju.