Odnosi između Barcelone i njezinog bivšeg trenera Pepa Guardiole u posljednja su dva dana poprimili karakteristike neprijateljskog sukoba, a nakon što je novi trener Bayerna ovog tjedna optužio čelnike Barcelone za pljuvanje po njegovom imenu, danas je uslijedio i odgovor iz katalonskog kluba.


Guardiola je jučer na konferenciji za novinare u Trentinu, gdje se momčad Bayerna nalazi na pripremama, izjavio kako je po odlasku iz Barcelone od čelnika tog kluba zatražio da ga samo puste na miru, no oni su umjesto toga konstantno koristili njegovo ime u različitim kontekstima, a najviše ga je razljutilo to što je predsjednik kluba Sandro Rosell iskoristio i bolest njegovog nasljednika Tita Vilanove kako bi ga ocrnio, rekavši da Guardiola nije želio posjetiti svog dugogodišnjeg suradnika dok se nalazio na liječenju u New Yorku.

Guardiola je Rosellovu izjavu nazvao izmišljotinom, ustvrdivši kako je bio u posjeti Vilanovi. Opovrgnuo je i to da je ikada rekao kako Vilanova nije dovoljno kvalitetno rješenje za klupu Barcelone, a otkrio je i kako je prije Neymarovog potpisa za Barcelonu kontaktirao Brazilca kako bi se upoznao s njegovom trenutnom situacijom.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Iz Barcelone su danas uzvratili preko dopredsjednika zaduženog za odnose s javnosti, Jordija Cardonera, koji je za Sport rekao kako oni 'nikada nisu koristili Vilanovinu bolest ni za što'.

Odnose između Barcelone i Guardiole dodatno bi mogao pogoršati eventualni uspjeh Bavaraca u dovođenju u svoje redove Thiaga Alcantare, za kojega je Guardiola rekao kako je njegova jedina želja u ovoljetnom prijelaznom roku.

Bayern ima rok do kraja ovog mjeseca dogovoriti uvjete suradnje s Alcantarom, koji može raskinuti ugovor s Barcelonom uz odštetu od osamnaest milijuna eura, budući da prošle sezone nije odigrao više od 60% minuta u utakmicama tog kluba. Međutim, ukoliko do kraja mjeseca taj dogovor ne bude postignut, odštetna klauzula od 1. kolovoza ponovno se vraća na iznos od 90 milijuna eura.