Pred Ikerom Casillasom je još jedna sezona u ulozi kapetana momčadi, njegova ukupno petnaesta u seniorskoj karijeri, a najavio ju je pred predstavnicima medija na američkoj turneji naglasivši velika očekivanja.


"Imamo sjajnu momčad. Vidim odličnu mješavinu mladosti i iskustva. Pred nama je novi izazov i ambicije kluba su visoke kao i uvijek, osvojiti što je više moguće trofeja. Moramo se koncentrirati  raditi na osvajanju tri natjecanja u kojima ćemo sudjelovati." rekao je Casillas.

Na pitanje o novom treneru Carlu Ancelottiju, Casillas je odgovorio: "Razgovarao sam s njim prije priključenja momčadi. On je od početka dao do znanja da ima pobjednički mentalitet i da klub pod njegovim vodstvom mora osvajati trofeje. Počeli smo pripreme puni entuzijazma i sa željom da napravimo dobre stvari u ovoj novoj fazi."

Pohvalio je i svog nekadašnjeg suigrača, Zinedinea Zidanea: "On ima posebnu karizmu i svi oni koji su vezani uz Real Madrid ga izuzetno cijene. On je osoba koja će nam puno pomoći. On će pomoći momčadi, treneru, igračima, a posebno onim mlađima. Njegovo znanje će donijeti momčadi taj dodir iskustva koji svi tražimo. Sretni smo što se uključio u rad."

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Što se tiče njegove osobne situacije u momčad, koja pod vodstvom Josea Mourinha nije bila dobra, španjolski reprezentativac je rekao: "Ne ulazim u sezonu razmišljajući o tome hoću li biti starter ili rezerva. Jedino što znam jeste da imam volju i želju za natjecanjem. Konkurencija je uvijek zdrava. Diego Lopez, koji je bio fenomenalan prošle sezone, je tu, a Jesus i Tomas su također sjajni vratari, ali to nije slučaj samo na mojoj poziciji. Imamo dvojicu ili trojicu igrača za svaku poziciju na terenu i to je dobro za trenera i za momčad. Ja počinjem sezonu s idejom da se natječem, treniram i budem na raspolaganju treneru gdje god on misli da je prikladno. Svi moramo krenuti od nule i ja sam spremniji nego ikad da se vratim na teren, ali moji suigrači će mi to otežati. Moram naporno raditi i boriti se za mjesto u momčadi, jednako kao što sam uvijek radio."

Jedan od igrača koji se posljednjih dana najviše povezuju s Realom je Tottenhamov Gareth Bale, za kojega Casillas kaže: "On je jedan od tri ili četiri najbolja igrača u Europi i normalno je da se priča o njemu, jer on igra zaista dobar nogomet."