Bivši predsjednik Barcelone Joan Laporta je otkrio čitateljima lista El Pais kako je Jose Mourinho želio doći na klupu Barcelone prije nego što je stigao na klupu madridskog Reala, a nije propustio priliku ni uputiti kritike na račun svog nasljednika Sandra Rosella.


Laporta, koji je bio predsjednik Barcelone od 2003. do 2010. godine, tvrdi kako je Mourinho navijač Barcelone, te je želio preuzeti mjesto glavnog trenera u tom klubu u kojem je ranije radio kao pomoćnik, ali su u upravi smatrali kako način rada Pepa Guardiole bolje odgovara njihovom klubu.

"Guardiola je pomalo navijač Barcelone i želio je doći u Barcelonu, ali to nije bilo moguće, jer smo odlučili postaviti Guardiolu za trenera." rekao je Laporta.


Laporta od odlaska s mjesta predsjednika ne skriva svoju netrepeljivost prema Rosellu, kojega je prošlog mjeseca nazvao neurotičnim i nezrelim. Sada kaže kako je Rosellov odnos prema Guardioli, čovjeku koji je u četiri godine u klubu osvojio četrnaest trofeja, bio razlog njegovog odlaska iz kluba, a dodao je i kako iznimno cijeni predsjednika Reala Florentina Pereza.

"Ja cijenim FLorentina. Nisam prijatelj s trenutnim predsjednikom Barcelone Rosellom, jer me je sve ono što je napravio otkako je postao predsjednik povrijedilo. Guardiola je bio prisiljen raditi poslove koji nisu bili u njegovom djelokrugu rada. Pep je bio jak karakter, a to se Rosellu i ljudima oko njega nije sviđalo. K tome, on ih je previše podsjećao na razdoblje dok sam ja bio predsjednik Barcelone."

O novom, 57 milijuna eura plaćenom, pojačanju, Brazilcu Neymaru je dodao: "Neymar je vrlo talentiran i sviđa mi se da je došao dati potporu momčadi i Messiju. Međutim, nadam se da se Leo i dalje osjeća što je moguće više ugodno."