Španjolski prvoligaš Atletico Madrid i brazilski napadač Diego Costa postigli su usmeni dogovor oko produljenja ugovora, koji mu prema sadašnjim uvjetima istječe na ljeto 2015. godine.


Za službeno potpisivanje ugovora trebat će pričekati neko vrijeme, jer su španjolski prvoligaši sada pod striktnom kontrolom financijskog poslovanja, koje je uvela španjolska nogometna liga, pa će klub iz Madrida prvo morati pokazati kako su svi računi iz prethodne sezone podmireni prije nego što može potpisivati nove ugovore s igračima.


Costa je bio pomalo nervozan zbog ponuda koje su ovog ljeta stizale za njegove usluge, posebno zbog onih koje su mu obećavale bolja novčana primanja, a najviše se isticala ona koja je stigla iz Liverpoola, što je natjeralo njegovog menadžera da kontaktira čelnike kluba i predloži potpisivanje novog ugovora.

U Atleticu su ubrzo shvatili situaciju i otvorili razgovore s igračem, kako bi izbjegli bilo kakvu nervozu oko njegove budućnosti, te je sada dogovoreno i produljenje suradnje.