Transfer Garetha Balea u madridski Real, koji je ovog ljeta zaokupio najviše pozornosti nogometne javnosti, s obzirom da se radi o najskupljem transferu u povijesti, bio je prema vlatitom priznanju velškog reprezentativca vrlo stresan.


"To je dugo trajalo i bilo je vrlo stresno, blago rečeno. Znao sam od početka da je Real Madrid zainteresiran za mene i bio sam uvjeren da će se transfer realizirati, ali jasno je da je predsjednik Tottenhama Daniel Levy morao odraditi svoj posao na pravi način i najbolje po Tottenham, tako da sam to shvaćao. Ali u isto vrijeme, misleći na sebe, bilo je to teško razdovlje, bilo je stresno i morao sam jednostavno biti strpljiv i koncentriran." rekao je Bale za BT Sport.


Velšanin, koji će sutra u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine igrati protiv Makedonije, je dodao kako je prelazak na Santiago Bernabeu realizacija njegovog dječačkog sna.

"Kad sam bio mlađi imao sam neke bliske prijatelje i uvijek smo voljeli europski nogomet, a Real Madrid je u to vrijeme bio dominantna snaga, tako da smo uvijek gledali Real. Sjećam se obiteljskih odmora, išli smo u Španjolsku i vraćali se s dresovima Reala, a onda bismo ih nosili igrajući nogomet u parku i pretvarali se da smo pravi igrači. Tada sam počeo praviti Real. Jasno je da su nogomet koji igraju i momčad koju imaju fantastični i jednostavno je sjajno biti ovdje." dodao je Bale.

{fshare}