Trener madridskog Reala Carlo Ancelotti priznaje kako velški reprezentativac Gareth Bale još uvijek nije pokazao najviše što može, ali je pozvao sve na strpljenje sa skupo plaćenim ovoljetnim pojačanjem iz Tottenhama.


Dvadesetčetverogodišnji krilni nogometaš zbog problema s ozljedama i neizvjesnosti oko transfera nije u potpunosti prošao ljetne pripreme, pa su ga manje ozljede nastavile pratiti i na početku sezone, te je do sada upisao samo šest nastupa u svim natjecanjima za Real, dok za reprezentaciju nije niti igrao.

Posljednji nastup Bale je upisao u subotu protiv Barcelone, gdje nije pokazao puno, kao uostalom ni ostatak momčadi u prvom poluvremenu, ali Ancelotti je svjestan da Velšanin tek treba pokazati svoj puni potencijal u Španjolskoj, te kaže kako će mu trebati vremena da se prilagodi na novu ligu.


"Gareth Bale do sada nije igrao ekstremno dobro, ali igraču njegovog kalibra treba vremena za prilagodbu. Prilagodba na novu sredinu je jedini problem. NIje jednako igrati u Engleskoj i u Španjolskoj." rekao je Ancelotti za radio Cadena Cope.

Ancelotti je i na sebe privukao kritike zbog toga što je u prvom El Clasicu sezone Sergia Ramosa postavio na neuobičajenu poziciju zadnjeg veznog, ali talijanski trener je stao u obranu svoje taktičke odluke, iako priznaje da će momčad morati unaprijediti svoju igru želi li se ove sezone boriti za velike trofeje.

"Da se utakmica sutra ponovno igra, Ramos bi ponovno igrao u veznom redu. Promijenili smo nekoliko stvari i pokušali smo igrati s više posjeda lopte. Ovako kako sada igramo, nećemo biti sposobni osvojiti La Ligu ili Ligu prvaka, morat ćemo igrati bolje kako bismo to ostvarili." dodao je Ancelotti.