Dvadesetpetogodišnji argentinski vezni nogometaš Ever Banega na meti je nekoliko europskih klubova, izjavio je njegov menadžer Marcelo SImonian.


Banega trenutno igra svoju šestu sezonu u dresu Valencie, a prema nekim izvorima već ga neko vrijeme prate skauti engleskih premierligaša Manchester Uniteda i Southamptona.

David Moyes je u ljetnom prijelaznom roku u svoje redove uspio dovesti samo jednog veznog nogometaša, Marouanea Fellainija, iako je želio dodatno pojačati svoju veznu liniju dovođenjem Cesa Fabregasa ili Andera Herrere.


Kako su ta dva transfera propala, očekuje se kako će Škot u siječanjskom prijelaznom roku pokušati potražiti druga rješenja za pojačavanje svog veznog reda, ali ukoliko krene po Banegu, imat će konkurenciju.

"Nisam se još susreo s predsjednikom Valencie. Postoji nekoliko europskih klubova zainteresiranih za Banegu, ali prvo o tome moram informirati čelnike Valencie, a onda i Evera. U ovom trenutku ne znam kolika bi bila njegova cijena." rekao je Simonian.

Banega je do sada upisao i 22 nastupa u dresu argentinske reprezentacije. Karijeru je započeo u Boca Juniorsima, a ranije ga se povezivalo s Tottenhamom i Evertonom.