Uzastopni porazi od Ajaxa u Ligi prvaka i Athletic Bilbaa u Primera ligi morali su izazvati određene potrese u Barceloni, no jedan od najiskusnijih, veznjak Andres Iniesa tvrdi kako nema razloga za paniku i poremećaje u samopouzdanju.


Španjolski reprezentativac priznaje kako momčad s Nou Campa mora popraviti svoje izvedbe na terenu u odnosu na posljednje dvije, u kojima nije bilo ozlijeđenog Lionela Messija, ali naglašava kako posljednji rezultati nisu naštetili njihovom samopouzdanju.


"Ovo je utrka i svjesni smo kako moramo stati uspravno i pokušati biti bolji. Ali, nemamo ni trunke samopouzdanja manje nego što smo ga imali prije dva tjedna. Ja sam osoba koja ne voli ekstreme, bili oni dobri ili loši. Volim na stvari gledati iz određene perspektive i objektivno. Uvijek postoji određena zabrinutost kad izgubite, ali mi pokušavamo ispraviti stvari. Nitko ne voli gubiti, raditi stvari pogrešno ili igrati slabo, ali mi moramo imati samopouzdanja i vjerovati da će ono što je pred nama biti pozitivno."

"Nekad stvari ne ispadnu onako kako ste željeli, ne zbog nedostatka sreće ili bilo čega sličnoga, nego jednostavno zbog toga što su okolnosti bile takve da vam nisu dopustile da stvari idu u vašu korist. U momčadskoj igri odgovornost je na svima nama, te moramo koristiti svoju solidarnost i karakter kako bismo napredovali." rekao je Iniesta.

Inače, Lionel Messi se u međuvremenu vratio treninzima u jednom od kampova argentinske reprezentacije u Buenos Airesu. Ipak, još nije spreman za povratak na teren nakon ozljede zadnje lože, te će u predstojećim tjednima nastaviti rehabilitaciju pod paskom liječnika iz kluba i reprezentacije.