Nogometaš madridskog Reala Gareth Bale je izjavio kako je u tom klubu pod manjim pritiskom očekivanja nego što je to bio slučaj u njegovom prethodnom klubu, Tottenhamu.


Bale je proteklog ljeta iz Londona preselio u Madrid u rekordnom transferu, nakon što je u svojoj posljednjoj sezoni u dresu Spursa osvojio nagrade za najboljeg igrača i najboljeg mladog igrača Premier lige.

Nakon njegovog odlaska, Tottenham je zarađeni novac potrošio na niz novih igrača, koji ipak do sada nisu uspjeli na pravi način nadoknaditi njegov izostanak, što je rezultiralo tek sedmim mjestom na ljestvici i otkazom menadžeru Andreu Villas-Boasu.

Velški reprezentativac kaže kako se u Tottenhamu osjećao ključnim dijelom napadačke igre momčadi, dok je u Realu samo jedan u nizu igrača, pored Cristiana Ronalda, Angela Di Marie i Isca.


"U Tottenhamu sam uvijek ja bio taj koji je pokušavao dobiti loptu u svoje noge i pokretati cijelu momčad, dok ovdje to svi čine. Puno je igrača svjetske klase po cijelom terenu i možete se više koncentrirati na svoju igru, umjesto da pokušavate vući cijelu momčad naprijed, i ja uživam u tome." rekao je Bale.

Nakon nešto sporijeg ulaska u sezonu, uzrokovanog problemima s ozljedom i nedostatkom pravih priprema, Bale je u posljednje vrijeme uhvatio pravi ritam, te je već postigao devet golova u svim natjecanjima.

"Bilo je teško nakon što nisam imao predsezonu. Tako propustite puno treninga s loptom, trčanja i svega. Jednom kada sam osjetio da sam spreman za to fizički i mentalno, osjetio sam da sam sposoban pokazati ono što znam." dodao je Bale.