Lionel Messi je prošle sezone bio nešto ispod svojih visokih standarda koje je postavio u sezonama prije toga, što se odrazilo i na različite izbore najboljih nogometaša u prošloj godini, no njegov trener Gerardo Martino vjeruje kako je on i dalje najbolji nogometaš na svijetu.

 

Dvadesetšestogodišnji Argentinac je četiri godine u nizu osvajao Zlatnu loptu, no ta je čast ovog puta pripala Cristianu Ronaldu, da bi posjetitelji portala UEFA.com zaobišli Messija u izboru najbolje europske momčadi protekle sezone.

Na sve su to ponajprije utjecali problemi s ozljedama koje je Messi imao prošle godine, pa Martino vjeruje kako se njegovog sunarodnjaka i dalje treba smatrati najboljim na svijetu.

"Mi čestitamo Cristianu Ronaldu, Zlatna lopta je priznanje za napravljeno u proteklih godinu dana. Ali, jedna stvar je biti nagrađen za jednu godinu, a druga biti najbolji na svijetu - a mi najboljeg imamo ovdje u Barceloni." rekao je Martino.

 

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

 

Messi je dva posljednja mjeseca prošle godine izbivao s terena zbog ozljede, a na teren se vratio ušavši s klupe i postigavši dva gola u kup utakmici protiv Getafea proteklog tjedna. Martino je potvrdio kako se njegov sunarodnjak u potpunosti oporavio od ozljede, te bi mogao zaigrati od prve minute u uzvratnoj utakmici protiv Getafea, koja je na rasporedu večeras.

Martino je također dodao kako je Neymar potpuno spreman za igru nakon što ga je pogodila gripa, ali je u večerašnjoj utakmici odlučio odmoriti Andresa Iniestu, Sergia Busquetsa i Jordija Albu.