Kako tvrdi poznati španjolski dnevnik sa sjedištem u Madridu, El Mundo, španjolski prvak Barcelona proteklog je ljeta za brazilskog reprezentativca Neymara platio čak 95 milijuna eura, a ne 57 kako tvrde iz katalonskog kluba.


Ukoliko je istina ono što je objavio ovaj list, Neymarov transfer je zapravo najskuplji u povijesti, a svi dokumenti vezani uz ovaj posao trenutno su u rukama španjolskog pravosuđa, koje provodi istragu o tijeku novca.

Neymarov transfer od početka je obavijen velom tajne, pa je tako u početku objavljen smiješno mali iznos, da bi se do službenog predstavljanja došlo do brojke od 57 milijuna eura.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Ipak, čini se kako ni to nije konačan iznos, a pokaže li se točnim da je Barcelona skrivala stvarni iznos novca, predsjednik Sandro Rosell mogao bi se naći u velikim problemima. Njega je njegov najveći oponent u upravi kluba, Jordi Cases, još prošlog mjeseca optužio da je pronevjerio blizu 40 milijuna eura, budući da je razliku između prijavljenih 57 milijuna eura i stvarnih 95 milijuna predao izravno u ruke Neymarovom ocu.

U cijelu priču se uklapa i nedavna izjava predsjednika madridskog Reala Florentina Pereza, koji je rekao kako bi njegov klub eventualno dovođenje brazilskog reprezentativca prošlog ljeta koštalo ukupno 150 milijuna eura, kad se odšteti od stotinjak milijuna eura pridodaju i igračeva primanja i porezi, zbog čega se ovaj klub i povukao iz pregovora.

Iz Barcelone su danas ponovno reagirali, te su putem svog neslužbenog glasnika, sportskog dnevnika El Mundo Deportivo, poručili kako je Neymar koštao 57 milijuna eura, dok su sve ostale insinuacije odbacili kao neosnovane.