Iako iz Barcelone i dalje službeno tvrde kako su za Neymara isplatili 57 milijuna eura i ni centa više, te kako su sve ostalo zakulisne radnje oporbe u vlastitim redovima i madridskih medija, malo je onih u Španjolskoj koji uistinu vjeruju riječima predsjednika katalonskog kluba Sandra Rosella.


Urednici španjolske tv emisije posvećene nogometu, Tiki Taka, tako su u program pozvali i predsjednika Neymarovog bivšeg kluba Santosa, Odilia Rodriguesa, koji je samo još jednom potvrdio kako je njegov kluba dobio na račun 17 milijuna eura, dok za eventualne ostale isplate treba upitati ljude iz Barcelone.

"Mi smo Neymarov transfer dogovorili u skladu s onim iznosom koji je Santos javno objavio - sedamnaest milijuna eura. Nama je bilo iznenađenje kad su iz Barcelone objavili da su platili 57 milijuna eura, a onda se počelo govoriti o 70, pa 80... nije na nama iz Santosa da to objašnjavamo. Na Barceloni je da kažu kome su koliko isplatili." rekao je Rodrigues.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Podsjetimo, na konferenciji za novinare prilikom Neymarovog predstavljanja javnosti, predsjednik Barcelone Sandro Rosell je objavio kako je cijeli posao Barcelonu koštao 57 milijuna eura, od čega je 17 milijuna otišlo Santosu, a ostatak novca na račun triju kompanija koje su držale ostatak njegovog ugovora.

Međutim, iz redova njegove oporbe unutar kluba stižu tvrdnje kako to nije kompletna istina, te kako je dodatnih 38 milijuna eura isplaćeno izravno Neymarovom ocu, a što nije provedeno ni kroz kakve financijske knjige.

"Ne znam ništa o tim iznosima... ne znam je li bilo ikakvih isplata za provizije, je li bilo ikakvih drugih velikih plaćanja... Mi želimo vjerovati da ljudi govore istinu. Santos je rekao cijelu istinu. Mislim da ima puno konfuzije oko iznosa i to treba riješiti." dodao je Rodrigues.