Gotovo zaboravljeni nizozemski reprezentativac Ibrahim Afellay spreman je za povratak na teren, potvrđeno je danas iz Barcelone, za koju bi taj nogometaš uskoro trebao odigrati prvu utakmicu nakon svibnja 2012. godine.


Na ljeto te godine Afellay je otišao na posudbu u Schalke, gdje je odigrao deset bundesligaških utakmica, prije nego što ga je niz ozljeda natjerao da ostatak sezone 2012./2013. provede izvan terena. Nekoliko mjeseci prije toga, u rujnu 2011. godine, Afellay je pokidao krucijalne ligamente u lijevom koljenu, te je izvan terena bio do travnja 2012.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


U tekućoj sezoni Afellay također nije imao priliku za igru, budući da se 22. kolovoza 2013. godine morao podvrgnuti operaciji zbog kronične ozljede butnog mišića, a normalno je počeo trenirati krajem prošle godine.

Trener Barcelone Gerardo Martino je već rekao kako iznimno cijeni Afellaya, te namjerava koristiti njegove usluge jednom kad mu bude na raspolaganju.

Afellay je član Barcelone od siječnja 2011. godine, od kada je za taj klub odigrao 33 službene utakmice, postigavši dva gola.