Roberto Moreno, odvjetnik tvrtke DIS, koja je do njegovog transfera u Barcelonu bila vlasnik 40% prava na Neymarov ugovor, optužio je čelnike Barcelone kako su ga pokušali podmititi s čak četiri milijuna eura ne bi li šutio o njihovim malverzacijama u ovom slučaju.


Čelnici Barcelone optuženi su, naime, kako su lažno prikazali stvarnu vrijednost Neymarovog transfera, oštetivši na taj način prije svega trvtku DIS.

"Činjenica je da je Barcelona željela sve zataškati kako bi zaštitila Neymara. Ponudili su mi četiri milijuna eura kako bih šutio. Razgovarao sam s Andresom Curyem koji radi za katalonski klub." rekao je Moreno.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Moreno je također otkrio kako je tvrtka DIS pokrenula sudsku tužbu protiv Barcelone, Neymara, Santosa i Wagnera Ribeira, dodavši kako mu je čudno zašto bi Sandro Rosell tako brzo podnio ostavku na mjesto predsjednika ukoliko je u ovom poslu sve bilo čisto.

Odvjetnik je ponovio kako DIS želi svojih 40% od stvarne vrijednosti transfera, te kako se on osobno osjeća prevarenim od strane Neymara i njegovog oca.