Obrambeni nogometaš Barcelone Gerard Pique smatra kako je katalonski klub u posljednjih desetak godina izliječio ono što on naziva 'Madriditis', a što bi se moglo nazvati i kompleks manje vrijednosti u odnosu na madridski Real.


Momčad s Nou Campa je proteklog vikenda prepustila vrh ljestvice primera lige madridskom Atleticu i sada je na drugom mjestu poravnata s Realom, ali Pique tvrdi kako Barcelona ima kvalitetu do kraja sezone preskočiti oba madridska kluba.

"Madriditis? To je izliječeno u posljednjem desetljeću. Real Madrid je bio vrlo uspješan klub, koji je osvojio puno trofeja i devet naslova prvaka Erope. To im je donijelo naslov najboljeg kluba u proteklom stoljeću. Ali u posljednjih deset do petnaest godina, mi smo ti koji osvajamo puno trofeja. Ipak, moramo pamtiti povijest. To je rivalstvo koje će zauvijek trajati. Momčad je bolja ako ima boljeg protivnika." rekao je Pique za jednu španjolsku radio postaju.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Pique vjeruje kako je poraz od Valencie bio samo loš trenutak u inače obećavajućoj sezoni, izdvojivši Lea Messija kao čovjeka koji gura klub prema naprijed.

"Gledam Lea svaki dan i vidim životinjsku želju za osvajanjem novih trofeja. Ovo je utakmica koju smo izgubili na svom terenu, što nije lako, ali i dalje smo u dobroj formi. Razgovarao sam s njim i on mi je pomogao da shvatim kako vas porazi samo još više tjeraju naprijed." dodao je Pique.