Kako piše španjolska Marca, nogometaš Granade Dani Benitez, trenutno na posudbi u tom klubu iz talijanskog Udinesea, bio je pozitivan na doping testu nakon utakmice protiv Betisa 16. veljače, u kojoj je dobio crveni karton jedanaest minuta prije kraja. Vjeruje se kako je u njegovom uzorku urina pronađen kokain, što znači da mu prijeti suspenzija u trajanju do dvije godine.


Prema riječima direktora za komunikacije andaluzijskog kluba Javieru Fernandezu-Rufeteu, klub još uvijek nije dobio službeno očitovanje anti-dopinške komisije, te neće davati službene izjave dok ga ne dobije. Međutim, vjeruje se kako su odvjetnici Granade već kontaktirali igrača kako bi ga obavijestili o namjeri kluba da raskine ugovor o posudbi, koji je trebao vrijediti do kraja sezone.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Igrač rođen u Mallorci prije 26 godina je pod ugovorom s Udineseom do lipnja 2015. godine, no četiri posljednje sezone je proveo na posudbi u Granadi. Prema uvjetima ugovora o posudbi, Granada ima pravo raskinuti ugovor u bilo kojem trenutku i bez dodatnih troškova, no to je manje važno, budući da su oba kluba u vlasništvu istog čovjeka.

Očekuje se kako će uprava Udinesea nakon raskida ugovora o posudbi raskinuti ugovor s Benitezom.