Vezni nogometaš Barcelone Xavi Hernandez složio se s čelnicima svog kluba rekavši kako su sankcije koje je španjolskom prvaku nametnula FIFA zbog nepravilnosti u deset slučajeva dovođenja maloljetnih igrača izvan Europske Unije nepoštene.


Katalonski klub je dobio zabranu obavljanja transfera u dva predstojeća prijelazna roka, nakon što je proglašena krivim za kršenje FIFA-inih pravila u spomenutih deset slučajeva, a iz Barcelone su već najavili žalbu, s očekivanjem kako će zabrana biti ukinuta.

"U svlačionici i u klubu vjerujemo kako su sankcije neprimjereno visoke i nepoštene. U La Masiji se radi savršeno korektno i pokušat ćemo to braniti do kraja. Nadamo se kako od svega toga na kraju neće biti ništa." rekao je Xavi.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Barcelona u srijedu igra drugu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka protiv madridskog Atletica u gostima, nakon što je prva završena rezultatom 1:1, a Xavi se nada kako će ova kontroverza njegovoj momčadi biti samo inspiracija za pobjedu u tom susretu.

"Pretrpili smo puno udaraca ove sezone, ali i dalje se osjećamo jakima i konkurentnima. Te stvari samo ujedinjuju momčad." dodao je Xavi.