Iako mnogi nakon očajne sezone katalonskog kluba najavljuju odlazak Gerarda Martina s mjesta trenera Barcelone, španjolski list Marca tvrdi da je sportski direktor Barcelone Andoni Zubizarreta dao punu potporu argentinskom treneru, kojega on i ostali direktori žele zadržati u klubu i sljedeće sezone.


Tijekom sastanka, Martino je direktorima Barcelone predstavio pregled svoje prve sezone u klubu, te je jasno dao do znanja kako je svjestan da nije ispunio ciljeve koji su od njega očekivani kad je prošlog ljeta naslijedio Tita Vilanovu.

Zubizarreta je Martinu prenio svoje mišljenje kako su očekivanja u Barceloni uvijek jako visoka, ali i kako tekuća sezona nije bila jedna od tipičnih, zbog svih zbivanja koja su pratila taj klub izvan terena i na koja Martino nije imao nikakvog utjecaja.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Plan uprave kluba je prije svega osigurati kontinuitet suradnje s Leom Messijem potpisivanjem novog ugovora, a onda i velika rekonstrukcija prve momčadi. Gubitak nekoliko važnih igrača znači da će klub morati ovog ljeta, nakon što mu je privremeno skinuta suspenzija na transfere, dovesti niz novih igrača, te se stoga u klubu ne žele baviti i pronalaženjem novog trenera, jer žele već sada započeti s planovima za sljedeću sezonu.

Martino će također, ukoliko odluči ostati, imati mogućnost izbora vlastitih suradnika. Naime, iako to nikada nije javno potvrđeno tijekom sezone, bilo je puno internih sukoba između osoblja koje je Martino doveo sa sobom i onih koji su ostali u klubu iz ere njegovog prethodnika Tita Vilanove.