Nakon što njegova momčad nije uspjela obraniti naslov prvaka Španjolske, za što im je bila potrebna domaća pobjeda u današnjem susretu protiv Atletica, trener Barcelone Gerardo Tata Martino je objavio kako napušta taj klub.


Argentinac je u srpnju prošle godine na klupi Barcelone naslijedio Tita Vilanovu, ali nije uspio ponoviti ni rezultate ni igre svojih prethodnika, pa je bilo očekivano kako će nakon manje od godinu dana napustiti ovu poziciju.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Jako mi je žao zbog toga što nismo uspjeli ostvariti ciljeve koji uvijek stoje pred ovim klubom. Barcelona nije samo klub s velikim naslijeđem, nego i klub s ljudskim kvalitetama koje ću ponijeti sa sobom. Divio sam se ovim igračima kad sam došao, još im se divim, i divit ću im se u budućnosti. Neizmjerno sam ponosan što sam trenirao instituciju poput Barcelone." rekao je Martino nakon utakmice.

Očekuje se kako će novi trener Barcelone biti njihov nekadašnji nogometaš Luis Enrique, koji je prije nekoliko dana objavio kako nakon posljednjeg kola sezone napušta klupu Celte.