Vratar Chelsea na posudbi u madridskom Atleticu Thibaut Courtois tvrdi kako u ovom trenutku, pred finale Lige prvaka protiv madridskog Reala, ne razmišlja o tome gdje će braniti sljedeće sezone, ali će presudnu ulogu imati to gdje će biti prvi izbor.


Belgijski reprezentativac je još od 2011. godine na posudbi u Atleticu, s kojim je upravo osvojio naslov prvaka Španjolske, a za sada je neizvjesno namjeravaju li ga u Chelseau na ljeto vratiti u svoje redove ili ispuniti želju madridskog kluba i ostaviti ga još jednu sezonu na posudbi.

Dvadesetdvogodišnji vratar, pak, tvrdi kako je u ovom trenutku koncentriran isključivo na subotnje finale Lige prvaka protiv gradskog rivala u glavnom gradu Portugala.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Sjajan je osjećaj biti prvak Španjolske. Još uvijek nisam siguran što će se dogoditi sljedeće sezone. Imamo finale Lige prvaka u subotu, a onda slijedi Svjetsko prvenstvo, tako da sada nije pravi trenutak za razmišljanje o budućnosti. Imam još dvije godine ugovora s Chelseaem, tako da ćemo vidjeti.

Ako negdje odem, onda ću tamo i igrati. U mojim godinama ono što želim i što je najvažnije za mene jeste igrati. Vidjet ćemo što će se dogoditi. Ali Petr Cech je jedan od najboljih vratara na svijetu, osvojio je nagradu za najboljeg vratara Premier lige i iznimno ga cijenim, tako da ćemo vidjeti što će u Chelseaeu odlučiti i što planiraju napraviti. Onda ćete doznati konačnu odluku." rekao je Courtois za The Guardian.

Courtois je priznao kako ga je uspjeh Atletica u protekle tri sezone iznenadio: "Kad sam prije tri godine došao u Atletico, nije bilo sigurno da ću ostati ovdje tri sezone. Osvojili smo Europa ligu, Europski Superkup, a onda sljedeće godine Kup Kralja i sada Primera ligu. Bilo je nezamislivo da ćemo osvojiti sve te trofeje."