Dvadesetogodišnji obrambeni nogometaš Athletica Aymeric Laporte je nakon odlično odrađene sezone na meti većih klubova poput Barcelone i minhenskog Bayerna, no on kaže kako je sretan u Bilbau, te najavljuje svoj ostanak u tom klubu.


35 ligaških utakmica odigrao je mladi francuski reprezentativac ove sezone u baskijskom klubu, postigavši pri tome i dva gola, a njegove igre svakako nisu prošle nezapaženo među skautima najvećih europskih klubova, među kojima su kvalitetni mladi stoperi posebno cijenjena 'roba'.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Hoću li otići iz Athletica ovog ljeta? Ne, sretan sam u Bilbau. Imam odštetnu klauzulu od 36 milijuna eura i ako jednog dana odlazak postane moguć, razmislit ću o tome. Interes Barcelone i Bayerna je impresivan i predstavlja mi nagradu, ali vjerujem da to treba prihvatiti opušteno, sve dok nema ništa konkretno.

Barcelona je osvojila sve proteklih godina. To je san svakog igrača. Bayern je također jedan od najboljih klubova na svijetu. Ali ponavljam, ja imam ugovor s Athleticom do 2018. godine. Bi li za mene bilo razočaranje kad bih ostao u Athleticu? Ni govora. Ostat ću u sjajnom klubu, igrati u jednoj od najboljih liga na svijetu." rekao je Laporte za L'Equipe.