Tridesettrogodišnji portugalski vezni nogometaš Tiago ipak se neće vratiti u Chelsea nakon što mu je istekao ugovor s madridskom Atleticom, nego je odlučio potpisati novi dvogodišnji ugovor s novim španjolskim prvakom.


Ostanak Tiaga u momčadi značajan je dobitak za trenera Diega Simeonea, koji je nakon osvajanja naslova prvaka ostao bez nekoliko važnih igrača: Diega Coste, Davida Ville, Filipea Luisa i Thibauta Courtoisa, između ostalih.

Govoreći za službenu stranicu Atletica, iskusni Portugalac je priznao kako je bio blizu odlaska s Vicente Calderon stadiona, ali je na kraju ipak odlučio potpisati novi ugovor i krenuti u obranu naslova prvaka.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Po završetku prošle sezone sam se osjećao ponosno jer smo imali nevjerojatnu sezonu, ali mislio sam da je vrijeme za zatvaranje ciklusa. Imao sam priliku igrati u nekoliko drugih liga i trebalo mi je neko vrijeme da odvagnem sve opcije tijekom ljeta, ali kad je došlo vrijeme za donošenje konačne odluke, bilo mi je jasno da je Atletico jedini pravi izbor.

Tijekom ovih nekoliko tjedana puno je netočnih stvari rečeno o meni, ali to ne mijenja ništa. Otkako je sezona završila, nisam zaboravio na klub, niti je klub zaboravio na mene. Simeone je uvijek ostavljao otvorena vrata za mene i sada sam jako sretan jer znam da sam napravio pravi izbor.

Želim se zahvaliti klubu jer su me čekali i ponudili mi priliku ostati ovdje. Veselim se pomaganju momčadi na svaki način na koji mognem." izjavio je Tiago.