Novi nogometaš Manchester Uniteda Ángel di María se obratio otvorenim pismom navijačima madridskog Reala, poručivši kako odlazak iz kluba nije bila njegova želja, te objasnivši razloge odlaska u redove engleskog premierligaša.


"Moje vrijeme u Real Madridu je stiglo do kraja. Nemoguće je u samo nekoliko rečenica staviti sve ono što sam ostvario ovdje, ali ovo pismo je moj način za objasniti kako se osjećam sad kad se opraštam od kluba. Tijekom četiri godine u kojima sam imao čast nositi ovaj dres, osjećao sam samo ponos zbog svega što se dogodilo i svega što sam ostvario skupa sa suigračima.

Nažalost, sada moram otići, ali želim jasno dati do znanja da to nikad nije bila moja želja. Ja sam uvijek želio napredovati, kao što to svatko želi u svom poslu. Otišao sam na Svjetsko prvenstvo nakon osvajanja 'Decime' nadajući se kako ću dobiti nekakav signal od uprave kluba, ali on nikad nije stigao.

Brojne stvari su izrečene i mnoge laži su kružile. Njihov cilj je bio prišiti meni želju za odlaskom, ali to nije bilo tako. Nažalost, moja igra nije po nečijem ukusu. Jedina stvar koju sam tražio je pošten dogovor. Puno je stvari koje cijenim i puno njih nema veze s mojom plaćom. Nadam se da ću te stvari pronaći u Manchester Unitedu, jednom od najvećih klubova na svijetu, s kojim se nadam da ću stvarati povijest.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Imao sam sreću dijeliti svlačionicu s nekim fantastičnim igračima, koji su bili još bolji suigrači. Mislim da je to bio ključ osvajanja Lige prvaka. Želim se ispričati za sve pogreške koje sam napravio, na terenu ili izvan njega. Nikad mi nije bila namjera nanijeti štetu bilo kome. Znojio sam se za ovaj dres u svakoj utakmici kao da je posljednja. Bilo je trenutaka kad su stvari išle dobro, bilo je trenutaka kad nije, ali ono što mogu reći jeste da sam ja uvijek davao maksimum.

Želim se zahvaliti Španjolskoj na svemu što mi je dala, a posebno na tome što je to zemlja u kojoj je rođena moja kćerka. A želim posebnu zahvalu poslati ljudima iz bolnice Montepríncipe, koji će uvijek ostati u mom srcu. Moja kćerka, supruga i ja ćemo im uvijek biti zahvalni. Također svojim suigračima, koji su me uvijek podržavali, u dobrim i lošim vremenima, kao i svim stručnim stožerima s kojim sam radio, te svim ljudima koji svakodnevno rade u klubu i s kojima sam imao sjajan odnos.

Nadam se da će Real Madrid imati sjajnu sezonu i ostvariti ambicije kojima klub uvijek stremi. Onaj trenutak na Santiago Bernabéu u Superkupu kad sam ušao na teren i kad sam pozdravljen s takvim emocijama od strane navijača će uvijek ostati uz mene. Puno vam hvala. I dalje se naježim kad na to pomislim. Ne mogu zamisliti bolji oproštaj od toga što se, nažalost, pokazalo kao moja posljednja utakmica.

Hala Madrid! Uvijek i zauvijek!"


Dobro poznajete nogomet? Uzmite 100€ bonusa i zaradite klađenjem!